Stichting Klassiek in Wageningen biedt een podium aan jonge, getalenteerde musici en ondersteunt de uitvoering van klassieke muziek in Wageningen.

 

Lees meerGet in touch

Ons Verhaal

Stichting Klassiek in Wageningen is ontstaan uit een urgente drang om de cultuursector te steunen. Tijdens de corona-pandemie heeft de hele wereld geleden. We hebben ook toegekeken hoe met name de cultuursector steeds weer als eerste dicht moest en als laatste open mocht gaan.

Veel musici hebben zich tijdens de pandemie moeten omscholen of hebben een hele zware financiële en mentale periode achter de rug gehad. Met deze stichting creëren we werk en kansen voor musici en artiesten door hoogwaardige concerten te organiseren in het prachtige Wageningen.

Aankomende evenementen

Rhinegold Festival

Dit najaar organiseert Klassiek in Wageningen het eerste Rhinegold Festival. Tijdens dit festival zullen concerten worden georganiseerd voor verschillende doelgroepen (van babies tot ouderen). Een speciaal doel van de stichting is het samenbrengen van musici en publiek door barrières tussen deze twee te slechten. Dit willen we doen door ‘out of the box’ te denken en klassieke concerten in een nieuwe vorm aan te bieden.

Doelstelling

 

De stichting heeft als doel om klassieke muziek te laten uitvoeren en bevorderen in Wageningen en omstreken. Hierbij hoort ook het verrichten van alle verdere handelingen, die met het hiervoor genoemde doel in de ruimste zin verband houden of daarvoor bevorderlijk kunnen zijn.

 

Beleid

Hoofdlijnen beleidsplan

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door concerten te organiseren in Wageningen en omstreken. Zij biedt een podium aan jonge getalenteerde musici om hen te steunen in hun beginnende professionele carrière en verricht activiteiten die hiervoor bevorderlijk zijn. Wij willen deze musici helpen door concerten aan te bieden waar er meer mogelijk is dan de traditionele concertzaal.

Een speciaal doel van de stichting is het samenbrengen van musici en publiek door barrières tussen deze twee te slechten. Dit willen we doen door ‘out of the box’ te denken en klassieke concerten in een nieuwe vorm aan te bieden. Denk hierbij aan het samenwerken met andere disciplines zoals dichtkunst, literatuur, dans, film en fotografie. Maar ook hoe je jezelf presenteert aan het publiek, de verhalen die je vertelt, het gebruik van social media, een ‘meet & greet’ na afloop, in gesprek gaan met het publiek tijdens een Q&A, een openbare repetitie etc.

Verslag van acties

Activiteiten

De stichting is op 15 februari 2022 opgericht en zal haar eerste activiteiten in hetzelfde kalenderjaar verrichten. Na afloop van deze activiteiten doet de stichting hierover verslag.

De mensen achter Klassiek in Wageningen

De leden van het bestuur en comité voeren hun taak voor de stichting onbezoldigd uit.
Er wordt geen onkostenvergoeding verstrekt.

.

Michel Xie

Artistiek leider

Michel is de oprichter van Klassiek in Wageningen.

Bestuur

Ank Hendricks

VOORZITTER

 

Erna Reiling

PenningmeesteR

 

Cees Mobach

secretaris

 

Comité van Aanbeveling

Georges Mutsaerts

festivaldirecteur Wonderfeel

 

Frank Peters

Pianist en hoofdvakdocent Conservatorium van Amsterdam

 

Simon Vink

Voormalig woordvoerder Wageningen Universiteit & Research 

 

Get in touch

 

Ben je geïnteresseerd in onze stichting en wil je meer weten? Vul dan het contactformulier of mail naar klassiekinwageningen@gmail.com. Je kunt ook direct contact opnemen via +31 (0) 6 222 88 161.

Charity

De stichting Klassiek in Wageningen is op 15 februari 2022 opgericht.

RSIN: 863650697

KVK: 85518433

Postadres: Dijkgraafseweg 50B,
6707 EM Wageningen
Email: klassiekinwageningen@gmail.com Phone number: +31 (0) 6 222 88 161

Website: www.klassiekinwageningen.nl

8 + 4 =