Gerbrich Meijer – klarinet

Gerbrich Meijer (1997) is een internationaal actief kamermuzikant, solist en orkestmusicus. Eind 2023 komt haar debuutalbum uit en is ze finalist voor Dutch Classical Talent, waarmee ze met haar eigen show door Nederland toured in november en december. Ondertussen volgt Gerbrich haar solist diploma aan het Koninklijk Conservatorium van Kopenhagen waar ze haar bachelor Cum Laude bij John Kruse behaalde. Haar masters behaalde ze, met de hoogste onderscheiding, aan het befaamde Colburn Conservatory in Los Angeles bij professor Yehuda Gilad.  Ze is haar educatie begonnen in Nederland bij Ivar Römer en Yfynke Hoogeveen.

Gerbrich heeft succesvol deelgenomen aan meerdere internationale competities. In 2022 werd verkozen als finalist van de Carl Nielsen International Clarinet Competition en won de London Symphony Keston Max competitie in 2020. Vorig jaar maakte ze haar debuut als solist met Camerata van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Verder speelde ze o.a. in Den Haag voor de Raad van State en op het Internationale Kamermuziekfestival van Schiermonnikoog. Gerbrich soleerde in Delft op het kamermuziekfestival van Liza Ferschtmann, op het Grachtenfestival van Amsterdam en werd uitgenodigd om voor het NTIO concerten te geven in Taiwan.

Als 15-jarige maakte ze haar debuut in de kleine zaal van het Concertgebouw en speelde ze met Emmy Verhey in Zaltbommel op het Emmy Verhey festival. Gerbrich heeft concerten gegeven met onder andere London Symphony Orchestra,  The Danish Radio, Copenhagen Philharmonic, het Europees Jeugd Orkest en het Noord Nederlands Orkest.