Raoul Steffani – bariton

Raoul Steffani is een Nederlandse bariton en ontvanger van de prestigieuze Grachtenfestival Prijs 2018. Hij is lid van Equilibrium, het jonge artiesten programma van Barbara Hannigan. Raoul maakte zijn professionele operadebuut bij de Opéra National de Lyon als Ramiro in Ravels L’heure espagnole, waarna hij werd uitgenodigd om Ned Keene te zingen in Britten’s Peter Grimes in Friesland, Ramiro bij de Opéra de Toulon en een nieuwe operetteproductie bij De Nationale Opera.

Als solist werkt hij samen met dirigenten als Sir Mark Elder, Reinhard Goebel, Vladimir Jurowsky, Sigiswald Kuijken, Otto Tausk, Jos van Veldhoven, Lorenzo Viotti en David Zinman. 

Orkesten waarmee hij heeft samengewerkt zijn o.a. Orchestra of the Age of Enlightenment, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Concertgebouw Kamerorkest, Camerata RCO, Camerata Salzburg, Radio Filharmonisch Orkest, philharmonie zuidnederland, Phion en het Nederlands Philharmonisch Orkest. 

 Sinds het begin van zijn carrière is Raoul Steffani een toegewijd recitals met een grote passie voor het liedrepertoire. Hij gaf liedrecitals bij o.a. het Oxford Lieder Festival, het Internationaal Lied Festival Zeist, het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam en de Elbphilharmonie Hamburg.

Hij heeft twee soloalbums opgenomen voor Challenge Classics met pianist Gerold Huber: Love’s Spring (2021) met liederen en duetten van Robert en Clara Schumann met mezzosopraan Magdalena Kožená. Voor zijn debuutalbum Deep in a dream, met vroege werken van Schumann, Grieg, Sibelius en Berg, kreeg hij veel lovende kritieken; “This is all first-rate, refined singing with lucid diction, elegant technique, and a palpable affinity for what he is singing. (American Record Guide, 2018) 

Raoul studeerde bij Margreet Honig aan het Conservatorium van Amsterdam en aan de Universiteit voor Muziek en Uitvoerende Kunsten in Wenen, waarna hij werd gecoacht door Thomas Hampson.