Isaac Lottman – cello

Isaac Lottman (2003) is een Nederlandse cellist, geboren in Amsterdam, die op tweejarige leeftijd begon met cello spelen. Hij kreeg zijn eerste lessen van Atie Aarts. Hij heeft ook les gehad van Charles Watt en Monique Bartels. Op 13-jarige leeftijd schreef hij zich in bij de Sweelinck Academie voor Jong Talent onder begeleiding van Monique Heidema. In 2020 begon hij zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij lessen begon te volgen bij Pieter Wispelwey en Maarten Mostert. Hij zit nu in zijn derde bachelorjaar bij Pieter Wispelwey en heeft ook veel lessen gevolgd bij Dmitri Ferschtman. Hij heeft masterclasses gevolgd bij Gary Hoffman, Nicolas Altstaedt, Anastasia Kobekina, Jean-Guihen Queyras, Jeroen Reuling en Matthias Bartolomey.

In 2019 won hij de eerste prijs op het Britten Concours, gevolgd door de tweede prijs op het Nationale Cello Biennale Concours in 2022.

Hij geniet van het uitvoeren van kamermuziek als cellist van het Fontana Kwartet, een dynamisch ensemble dat in maart 2024 op hun eerste tournee in Portugal zal gaan. Daarnaast heeft hij solorecitals en concerten met orkesten gegeven in zalen zoals het Muziekgebouw en het Concertgebouw in Amsterdam, evenals internationaal op meerdere intercontinentale tournees.