Florian Verweij – piano

Foto: Marco Borggreve

‘Hij is een ware dichter aan de piano met een omvangrijk technisch arsenaal, dat hij altijd op diep muzikale wijze benut; iemand met kristalheldere intelligentie, gevoeligheid en muzikaal begrip.’ – pianist Leslie Howard

Florian Verweij (1997) is een fantasierijke pianist, die met zijn opvallende technische beheersing een grote mate van vrijheid en spontaniteit in zijn muziek weet te leggen. In 2023 maakte Florian zijn debuut in Het Concertgebouw voor een uitverkochte Kleine Zaal, waarover muziekblad De Nieuwe Muze schreef ‘hij speelde met gevoel voor heroïek en noblesse’ en ‘technisch was het spel van de Nederlandse pianist ijzersterk’.

Op dit moment volgt Florian zijn masteropleiding bij Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2020 met de hoogste onderscheiding zijn bachelor behaalde bij de gerenommeerde pianopedagoog Jan Wijn als een van zijn laatste studenten. Regelmatig volgt Florian lessen bij Eliso Virsaladze.

Al op jonge leeftijd trok Florian met zijn openhartige spel de aandacht op nationale en internationale concoursen, en soleerde hij bij diverse orkesten. ​​Recent behaalde hij de eerste prijs bij de International Magnus Piano Competition in Litouwen (2021) en was hij finalist bij de toonaangevende Ettlingen International Competition for Young Pianists (2019). Hij trad op met Amsterdam Sinfonietta en was veelgevraagd solist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Sinds 2018 neemt Florian regelmatig deel aan educatievoorstellingen van het Concertgebouworkest.

www.florianverweij.nl