Arjan Jongsma – percussie

Foto: Foppe Schut

Arjan Jongsma (1995) gaf marimba-recitals op het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Festival Wonderfeel ’s-Graveland, Bachfestival Dordrecht en het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht. Verder was hij solist bij orkesten als het Residentie Orkest, Noordpool Orkest, Philips Symfonie Orkest en het Nederlands Theater Orkest.

Arjan remplaceerde o.a. bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Balletorkest, philharmonie zuidnederland en de Nederlandse Bachvereniging. Als paukenist is hij verbonden aan de Nieuwe Philharmonie Utrecht. Daarnaast maakt hij deel uit van het Colori Ensemble en het Mallet Collective.

In 2022/23 werkte Arjan mee aan het project Toonzetters, een caleidoscopisch concert met nieuw werk van 20 jonge componisten. Vanaf 2017 t/m 2020 was hij docent op het International Marimba Summer Camp in Griekenland en gastdocent bij Percussion Friends Chamber Music Academy in Amsterdam.

Arjan speelt op een Yamaha YM-5100A marimba, mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Eigen Muziekinstrument. Arjan Jongsma is een Yamaha artiest.

www.arjanjongsma.nl