Annemiek de Bruin – klarinet

Foto: Emelie Schäfer

Annemiek de Bruin (1993) kreeg klarinetles van o.a. Herman Braune en Harmen de Boer. In 2016 behaalde ze haar bachelor-diploma aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen bij Ralph Manno en in 2018 studeerde ze met het predicaat ‘uitmuntend’ af voor haar master bij Arno Piters in Amsterdam.

Zij volgde masterclasses bij onder andere Martin Fröst, Jörg Widmann, Walter Boeykens en Charles Neidich. Kamermuzieklessen kreeg ze van ondermeer Janine Jansen, David Kuijken, Håkon Austbø en Arnau Tomas (Casals Kwartet).

Annemiek won prijzen bij het Prinses Christina Concours en werd in 2013 verkozen tot “Classic Young Master” door de gelijknamige Stichting. In maart 2015 werd zij geselecteerd als vertegenwoordigster van Nederland bij het Euroconcours Klarinet.

Zij soleerde met het Brabants Orkest, het Zeeuws Orkest en Amsterdam Sinfonietta. Ook was Annemiek lid van het Nationaal Jeugd Orkest en participeerde zij in de Gustav Mahler Academy. Van 2014-2016 speelde zij in het jong Nederlands Blazers Ensemble. Tijdens het seizoen 2018-2019 maakte Annemiek deel uit van de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Naast activiteiten als remplaçant, onder andere bij het Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest, behoort Annemiek tot de vaste bezetting van het Nederlands Blazers Ensemble en is zij vanaf seizoen ’23/’24 als Es-klarinettiste verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest.

In 2012 werd het Chimaera Trio opgericht met Irene Kok (cello) en Laurens de Man (piano). Het trio trad onder andere op tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en het Grachtenfestival Amsterdam en nam meerdere cd’s op. 

www.annemiekdebruin.nl